HP дава тласък на ИТ обучението у нас

HP и Колежът по телекомуникации и пощи ще обучават съвместно студенти по ИТ

HP и Колежът по телекомуникации и пощи ще обучават съвместно студенти по ИТ

Висшето училище Колеж по телекомуникации и пощи и HP подписаха рамков договор за съвместно обучение на студенти и научно-изследователска дейност. Академичната програма е разработена чрез публично-частно партньорство, по най-високите стандарти в световното образование.

Програмата на обучение отговаря на потребностите на бизнес средата и дава възможност на студентите да придобият умения, директно приложими в ИT компаниите. По нея ще се обучват професионални бакалаври със специалност „Компютърно администриране на софтуерни приложения”. Тя ще бъде изцяло нова за студентите като технология на обучение и практическа подготовка.

„Младите хора, които наесен ще седнат зад работните станции и ще се обучават по програмата, ще имат перспективата за професионална реализация веднага. Ще имат причина да останат тук, да градят своето бъдеще в България. Кауза, за която, убеден съм, всички милеем”, каза Преслав Павлов, директор на направление „Отдалечени услуги” в Глобалния център за услуги на HP в България.

Обучението по специалността „Компютърно администриране на софтуерни приложения” ще бъде с продължителност 3 години. През първата година ще се формират знания, необходими за специалистите с висше образование. След завършване на втората година студентите ще бъдат достатъчно подготвени за стажантски и практически програми във фирми от ИТ сектора.

По време на третата година студентите ще могат да специализират в направления по администриране на бази данни, уеб технологии и мрежова сигурност. Преподаватели от Колежа по телекомуникации и пощи и високопрофилни експерти от HP съвместно ще преподават по учебен план, съобразен с предложенията на компанията. HP ще предостави за учебните зали и лаборатории на колежа съвременно технологично оборудване, материали за обучение и експерти.

„Визията на Колежа е да продължим да влагаме огромни усилия за съвременно и модерно обучение на нашите студенти, за да станат конкурентоспособни на високо технологичния пазар на труда и за да могат да се реализират професионално. Съвместната академична програма с Хюлет-Пакард, изградена и съобразена с бизнеса, дава възможност да бъде постигнато това”, заяви проф. дтн Димитър Радев, ректор на Колежа по телекомуникации и пощи.

Коментари по темата: „HP дава тласък на ИТ обучението у нас”

добавете коментар...

  1. ivan

    alert(‘hello’)

Коментар