Mac феновете чакат новини от конференция на Apple

Mac феновете чакат новини от конференция на Apple
Със сигурност: подробности за MacOSX 10.5 и машините MacPro
04/08/2006, macblog.ilyan.com
В понеделник, 7 август, започва световната конференция за разработчици на Apple. Обичайно компанията използва това събитие, за да представи и нови продукти.
Със сигурност, Apple ще разкрие подробности за MacOSX 10.5, следващата версия на операционната система на компанията. В нея се очаква Apple да покаже как смята да развие поддръжката на Windows програми – дали както досега чрез BootCamp (което налага рестартиране на системата) или ще се насочи към виртуализация в самата OSX, както Parallels.
Почти сигурно, участниците в конференцията ще научат подробности за машините MacPro. След като Intel вече представи плеядата си нови процесори, Apple няма какво повече да бави новата си линия професионални компютри. Може да се очаква нов диззайн на кутията, но по-интересно е кои процесори ще избере Apple.
Новини се очакват и при Intel Xserve. Както за MacPro, и тук Apple вече има широк избор от процесори, за да направи прехода към Intel и в своите сървъри.
Дилемата при Mac Mini е дали ще бъдат на по-ниски цени, или с по-бързи процесори, но на старите цени. След като Intel свали цените на по-старите модели Core процесори, очаква се Apple по някакъв начин да използва тези спестявания, за да подобри продуктите си или цените им.
За да разграничи по-ясно iMac от MacMini, Apple най-вероятно ще обнови най-масовата линия компютри (iMac) с по-новите Intel Core 2 Duo процесори, които обещават производителност с 20% по добра от Core Duo.
Очакват се и нови видео контролери от nVidia в Mac. След сливането на AMD и ATI, Intel най-вероятно ще се сближи повече с nVidia, което неминуемо ще се отрази на партньорите му.
След повече от година, най вероятно Apple ще представи подобрена версия G6 на своя iPod. Посоките на развитие, които се дискутират и очакват, са: по-голям екран, може би заемащ цялото лице на продукта, и виртуален “click wheel”. Говори се също за добавяне на безжична функционалност.
Следейки стремителното падане на цената на флаш RAM-а, много е вероятно Apple да утрои обема на паметта на своите iPod nano до 8GB.
Очакват се също нови Cinema Display. След като обнови дисплеите на своите лаптопи, Apple най-вероятно ще предложи Cinema Display с по-ярки матрици и може би с гланцово покритие за по-контрастен и наситен цвят.
Силно желано от феновете на марката е устройството iPhone. В последната седмица зачестиха информации и намеци от Apple, че се работи по идеята за мобилен телефон. След около година очакване Apple може би най-накрая ще зарадва феновете си.

Коментар