Apple моли ITC да не спира продажбите на iPhone в САЩ

След неуспешни преговори, Ericsson поиска забрана за продажба на някои продукти на Apple в САЩ

През февруари Ericsson поиска забрана за продажбите на iPhone в САЩ

Apple е подала молба в Комисията по международна търговия (ITC) да отклони претенциите на Ericsson за нарушаване на патенти, които застрашават продажбите на iPhone в САЩ.

Шведската компания обвинява Apple в незаконно използване на нейни патентовани технологии и иска от властите да забранят продажбите в страната на iPhone.

Адвокатите на Купертино твърдят, че Ericsson заплашва Apple с цел да получи по-голяма парична компенсация, предаде Блумбърг.

Всяка забрана за продажби на продукти на Apple в САЩ ще се отрази негативно на конкуренцията, работните места, потребителите и на множество компании, училища и държавни ведомства, посочват от ИТ гиганта в документа, изпратен в Комисията.

През февруари тази година Ericsson изпрати две жалби в ITC и седем иска в окръжния съд на Тексас, твърдейки, че Apple нарушава 41 нейни патента.

В частност, спорът е за комуникационните технологии 2G и 4G, които са от решаващо значение за функционирането на мобилните устройства на Apple.

По-рано тази година Ericsson и Apple преговаряха за лицензиране, но не стигнаха до споразумение, в резултат на което Ericsson поиска забрана за продажба на някои продукти на Apple в САЩ.

Коментари по темата: „Apple моли ITC да не спира продажбите на iPhone в САЩ”

добавете коментар...

  1. (c:

    А, да бяхте споменали, че Apple първи са завели дело срещу Ериксон за нарушаване на FRAND задължения, искайки прекомерно големи лицензионни такси?

    Ех, детайли, детайли.

    Тия новини вече не са интересни. Ясно е какво ще стане. ITC няма да забрани вноса на устройства, защото става дума за патенти свързани със стандарти (SEP). Съдът ще се произнесе в полза на Ериксон, но вместо търсените $250 до $750 милиона на година, ще определи сума в рамките на $20-40 милиона.

  2. admin

    amin!

  3. хахаха

    Тези се посраха май.

Коментар