Facebook пусна услуга за парични преводи

Парите, изпратени през Facebook, ще пристигат при получателя в рамките на 1 до 3 дни

Парите, изпратени през Facebook, ще пристигат при получателя в рамките на 1 до 3 дни, в зависимост от банката

Facebook активира за потребителите в САЩ нова услуга, която позволява извършване на мигновени парични преводи през социалната мрежа.

За да изпрати пари на свой приятел във Facebook, потребителят трябва да натисне знака $, да избере желаната сума, да натисне бутона Pay и да въведе карта Visa или MasterCard, от която ще се преведат парите.

В зависимост от банката, парите ще пристигнат при получателя в рамките на 1 до 3 дни. Комисионна за превода не се взима, уточнява Facebook.

В социалната мрежа е формиран специален отдел, който ще следи и предотвратява измами в услугата за преводи. В допълнение, транзакцията може да бъде защитена с пин код и технология Touch ID.

В края на миналата година Twitter също въведе услуга за парични преводи за потребителите във Франция. Социалната мрежа си партнира с S-money, подразделение на банковото обединение Groupe BPCE.

Коментари по темата: „Facebook пусна услуга за парични преводи”

добавете коментар...

  1. Хмм

    Да, схващам какво имат предвид от маркетинговия отдел, но това не го прави по-малко тъпо и заблуждаващо. Понякога имам нужда да пратя пари мигновено, като истински мигновено, и никой идиот не може да ме убеди, че фб имат правото да присвояват подобно име на своята функционалност. Да го нарекът улеснено/опростено/каквотощат, но това определено не е мигновено.

  2. Пешо

    Ами мигновена е, защото само цъкаш едно копче в браузъра, а самия трансфер вече зависи колко бързо банката ще го направи.
    Интересно е, че на мен не ми се появява тоя бутон, макар че съм в Америка.

  3. Хмм

    Как хем мигновена, хем след един до три дни? Доста дълго има да мигам пред тоя въпрос. 🙂

Коментар