Microsoft все още обмисля името на новия си браузър

Новият браузър на Microsoft ще предложи значително по-високо бързодействие, в сравнение с Internet Explorer

Новият браузър на Microsoft ще предложи значително по-високо бързодействие, в сравнение с Internet Explorer

Microsoft потвърди решението си да прекрати разработката на Internet Explorer и на негово място да пусне напълно нов браузър. В момента проектът се развива под кодовото име Spartan, но компанията все още обмисля търговското име на продукта.

Официалното решение за края на бранда Internet Explorer бе обявено тази седмица на ежегодната конференция на Microsoft в Атланта. Новият браузър ще бъде част от операционната система Windows 10, която ще излезе през лятото на 2015 г.

Microsoft ще продължи да поддържа потребителите на IE, като същевременно ще налага новия си браузър. Според специалисти, на които се позовава USA Today, приложението ще прилича много на Chrome.

Новият браузър ще предложи значително по-високо бързодействие, в сравнение с Internet Explorer, който се появи за първи път през 1995 г. като част от Windows. Много специалисти са на мнение, че IE е загубил свежест и се нуждае от сериозно обновление.

Коментари по темата: „Microsoft все още обмисля името на новия си браузър”

добавете коментар...

  1. Гъдьо

    Иване, а защо си мислиш, че другите браузъри не го правят? Мслиш ли, че вече има гаранция някъде, при положение че САЩ например, са въздигнали следенето и надничането в ранг на държавна политика?

  2. Иван

    за име на новия браузър подхождат
    Microsoft Internet Big Brother
    Microsoft One Cloud EyE
    ….
    Както и да се казва ще бъде много модерен свързан с облак и супер система за следене на състоянието на потребителите и ще гледа и под “бельото” какво става какви физиологични и психични реакции човек има докато работи с компютъра дори и когато не е свързан с Интернет ще събира данни до следващото включване в мрежа.

Коментар