Oracle увеличи пазарния си дял при базите данни

Софтуерната компания Oracle отново е лидер в световните продажби на системи за управление на релационни бази данни, сочи новият доклад на IDC за 2007 година
Пазарният дял на Oracle е нараснал от 43.7 % през 2006 г. на 44.1% през 2007 г., като корпорацията регистрира растеж от 13%, който надхвърля цялостния пазарен ръст за миналата година.
Oracle има дял повече от две към едно спрямо втория в света и по-голям от сбора от дяловете на втория и на третия конкурент, съответно IBM и Microsoft. IDC обяснява растежа на компанията с продажбата на опции за Oracle Database, особено на Database Vault, Partitioning, Real Application Clusters (RAC) и Audit Vault.
Последната версия на Oracle Database 11g е отбелязала необичайно високи продажби, като това вероятно се дължи на някои от новите й функционалности и особено на Real Application Testing, подчертава IDC.
Според анализа на IDC, пазарът на системи за управление на релационни бази данни през 2007 г. регистрира развитие, като се е увеличил с 12,1%, достигайки 18,5 млрд. долара.

Коментар