Всеки втори продаван смартфон поддържа LTE

Проникване на LTE смартфоните в продуктовите линии на производителите

Проникване на LTE смартфоните в продуктовите линии на производителите

Половината от продаваните смартфони в света поддържат мрежи от четвърто поколение, сочи проучване на анализаторската компания Counterpoint Technology Market Research.

В периода октомври-декември 2014 г. са продадени общо 527 млн. мобилни телефона, което е с 12% повече спрямо четвъртото тримесечие на предходната година. Делът на смартфоните възлиза на 72,5%, или 382 млн. броя – с 26% повече на годишна база.

Броят на продадените през тримесечието смартфони с поддръжка на LTE е достигнал 180 млн., или 48% от всички умни телефони, реализирани на пазара през разглеждания период.

Любопитен факт е, че всички смартфони с марката Sharp, продадени през четвъртото тримесечие, поддържат LTE. При Apple делът на тези устройства е 85%, при Meizu – 77%, при HTC – 64% и при Lenovo – 62%.

Лидер по обем на продажбите на смартфони е Apple с пазарен дял от 20% за тримесечието. На второ място е Samsung с 19% дял, а трети – Huawei с 6% Следват Xiaomi, LG, ZTE и Alcatel, всеки от които държи по около 4% от пазара.

Коментар