Пазарът на хромбуци нарасна с 235% за година

Основният потребител на хромбуци е секторът на образованието

Основният потребител на хромбуци е секторът на образованието

Продажбите на мобилни компютри с операционна система Chrome OS нарастват стремително. През миналата година производителите на подобни устройства са продали 4,87 млн. броя, което е ръст от 235% спрямо 2013 г., сочи проучване на ABI Research.

Около 78% от всички продажби на хромбуци са реализирани в Северна Америка. Един от главните фактори за високия интерес към лаптопите с Crome OS е достъпната им цена, която възлиза средно на $266 в САЩ спрямо $421 за таблетите – средностатистическото американско семейство заработва тази сума за един ден.

Пускането на облачни услуги и глобалният икономически колапс през 2009 г. са предпоставки за навлизане на бюджетни решения за потребителите. В резултат на това се появиха хромбуците, а повсеместният достъп до съдържание доведе до кардинални промени в мобилната индустрия, коментира ABI Research.

Освен с ниска цена хромбуците се отличават с бързо време за зареждане, надеждна защита от вируси и по-висока функционалност от таблетите. Основният потребител на хромбуци е секторът на образованието, на който се падат 62% от всички доставки през миналата година.

Коментари по темата: „Пазарът на хромбуци нарасна с 235% за година”

добавете коментар...

  1. Весо

    Еми точно така си е. При минимална заплата от 7,25$ на час, дори като чистач ще взимаш 7,25х8 = 58$ x 20= 1160$ на месец. Много сме далеч от стандарта на американците. Напълно резонно ми звучи едно средностатистическо семейство да заработва между 5000 и 8000 долара на месец.

  2. Иван

    ” Crome OS е достъпната им цена, която възлиза средно на $266 в САЩ спрямо $421 за таблетите – средностатистическото американско семейство заработва тази сума за един ден. ”

    Интересно спрямо коя сума се смята този доход – излиза че и за двете цени месечния среден доход от работа е 5000 или 8000 долара.

    Следва че ИТ специалистите в България сме мноо-о-о-ого зле със заплатите от средно от 1600 лева (892 долара) до с голям зор за 3000 лв (1674 долара).

    Печелят в България на ден едва 44 или 84 долара на ден.

Коментар