Организират безплатен курс по Java във Варна

Студентите, завършили успешно курса, ще бъдат препоръчани на работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java

Студентите, завършили успешно курса, ще бъдат препоръчани на работодатели

Безплатен курс по „Програмиране с Java” за младежи организират Технически университет – Варна и Samsung, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute.

Обучението е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно ориентирано програмиране на студентите, използвайки Samsung технологии.

По време на курса ще се работи и за развитието на предприемаческите умения и знания за бизнес на курсистите. Също така, те ще придобият знания за това как да планират своята професионална кариера. Лектори в курса ще бъдат професионалисти от Мусала Софт, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании.

Всеки от младежите ще има възможност да създаде прототипно приложение, което да демонстрира последователно научените неща. Освен че ще надградят техническите си и бизнес познания, курсистите ще получат и персонално кариерно консултиране.

В края на курса участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.

Курсът по „Програмиране с Java” стартира на 18 април 2015 г., а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 5 април. Обучението е част от програмата „Innovation Lab” на Samsung, чрез която компанията подобрява дигиталните умения на студентите и им дава възможност да придобият квалификация в отделна технологична област.

Коментар