Opera планира да добави VPN в браузъра

Технологията на SurfEasy позволява позволява на сигурни VPN връзки в интернет

Технологията на SurfEasy позволява създаване на сигурни VPN връзки при сърфиране в интернет

Норвежкият разработчик Opera Software купи компанията SurfEasy, която създава приложения за частни виртуални мрежи (VPN). С тяхна помощ потребителите могат да работят сигурно в интернет и да посещават блокирани сайтове.

В резултат на сделката е твърде вероятно около 350 милиона потребители на Opera да получат интегрирано решение за VPN директно в браузъра, без да пускат отделна VPN.

Това е първото придобиване на норвежката компания в сферата на сигурността. Сделката отразява нарастващото търсене от страна на потребителите на по-сигурна и защитена работа в интернет. В много страни подобни технологии заобикалят ограниченията за достъп до сайтове.

Все повече потребителите на интернет започват да си задават въпроса могат ли да се доверяват на интернет и активно търсят сигурни решения за комуникация през телефона и компютъра, коментира представител на Opera Software, цитиран от TechCrunch.

SurfEasy пуска приложения за Windows, Mac, Android, iPhone и iPad, които позволяват създаване на VPN връзки. Компанията предлага и хардуерно решение SurfEasy Private Browser, доставяно като USB диск – то е предназначено за потребители, които работят на различни устройства.

Opera Software планира да запази всички продукти на SurfEasy, но името на компанията ще бъде сменено на „Opera company”. Стойността на сделката не се съобщава.

Коментар