MS Office става безплатен за компактни устройства

Потребителите на устройства с диагонал на екрана до 10,1 инча ще могат безплатно да разглеждат и редактират документи

Потребителите на устройства с диагонал на екрана до 10,1 инча ще могат безплатно да разглеждат и редактират документи с MS Office

Microsoft възнамерява да направи безплатен пакета приложения Office за компактни устройства с екрани до 10,1 инча, съобщи в блога си Кърк Конигсбауър, вицепрезидент, отговарящ за Office приложенията.

По този начин компанията прокарва разделителна линия между персоналните и професионални устройства, в зависимост от размера на екрана. Устройствата с диагонал на екрана до 10,1 инча попадат в категорията потребителски и техните притежатели ще могат безплатно да разглеждат и редактират документи.

Професионалните потребители, от друга страна, ще разчитат на по-високата надеждност и сигурност на платените приложения, уточнява Microsoft.

Засега няма яснота дали безплатният MS Office ще позволява създаване на документи или функционалността му ще бъде ограничена само до разглеждане и редактиране на смартфони и таблети.

Същевременно, Microsoft се стреми да популяризира своя Office пакет за всички мобилни платформи. По данни на компанията, Office за iOS устройства вече е свален 80 млн. пъти.

Коментар