ZyXEL WAC6500 – точка за Wi-Fi достъп със смарт антена

Многолъчевите смарт антени са скрити вътре в корпуса, за разлика от други подобни устройства със стърчащи антени

Многолъчевите смарт антени са скрити вътре в корпуса, за разлика от други подобни устройства със стърчащи антени

Производителят на мрежово оборудване ZyXEL въвежда на пазара безжични точки за достъп с технология Smart Antenna. Серията включва три модела – WAC6503D-S, WAC6502D-S и WAC6502D-E, предназначени за бизнес потребители.

Смарт антената е усъвършенствана технология, която променя диаграмата на насоченост на сигнала в зависимост разположението на обслужваните обекти и активните шумове.

WAC6500 използва принципа Switched Beam – точката за достъп динамично оценява разположението на потребителите и, базирайки се на текущата радиочестотна обстановка, избира от 700 шаблона оптималния за всеки момент от диаграмата на насоченост.

Антенните алгоритми са реализирани хардуерно и независимо от обработката на предаваните данни по стандарта 802.11ac. Благодарение на това, към чипсета на потребителските устройства не се предявяват никакви особени изисквания.

Всички три модела от серията работят автономно или под управление на контролери ZyXEL NXC2500 и NXC5500, поддържат PoE 802.3at и други технологии от корпоративен клас като WDS, MBSSID, Mesh и ZyXEL Wireless Optimizer.

Конструкцията на устройствата позволява лесното им монтиране и демонтиране без специални инструменти, в съответствие със стандартите за сигурност при поместване във вентилационни шахти.

Моделите от серията ZyXEL WAC6500 имат по два порта Gigabit Ethernet за по-удобна комутация. Многолъчевите смарт антени пък са скрити вътре в корпуса, за разлика от други подобни устройства със стърчащи антени.

Коментар