Amazon тества дронове за доставки в Канада

Amazon тества нов модел „хибриден” дрон на секретен полигон в Канада

Amazon тества нов модел „хибриден” дрон на секретен полигон в Канада

Миналия месец Amazon получи най-сетне разрешение от властите да тества безпилотни летателни апарати на територията на САЩ. Лицензът обаче се оказа на практика безполезен, тъй като онлайн търговецът разработи нов модел дрон, за който все още няма разрешение от FAA за изпитания.

Ето защо компанията прибягва до тестове в съседна Канада. Засега мястото на изпитанията на новия дрон се пази в тайна. Известно е само, че тестовият полигон се намира на 600 метра от границата със САЩ, съобщи Гардиън. Журналисти от медията са били поканени на полигона да видят на живо „хибридния” дрон.

Amazon тества система за автономно управление на дроновете, която се активира в случай на загуба на връзка с контролния център. Оценяват се също така различни параметри като стабилност на полета и управляемост при лоши метеорологични условия.

Онлайн търговецът работи по програмата Prime Air, в рамките на която ще доставя своите стоки на клиентите с помощта на дронове. За това обаче е необходимо разрешение  от Федералната служба за гражданска авиация (FAA) на САЩ, в която към момента са подадени около 750 заявки за лицензи, а разрешенията са 48, докато в Канада те са 1672.

Коментар