Европейските регулатори разследват Apple

Европейската комисия е обезпокоена от преговорите на Apple със звукозаписните студия, които застрашават услуги като Spotify

Европейската комисия е обезпокоена от преговорите на Apple със звукозаписните студия, които застрашават услуги като Spotify

Не е лесно да носиш короната на лидер в ИТ индустрията. Очакванията към Apple са завишени, конкурентите искат да детронират компанията от Купертино, а регулаторите я преследват и по най-малкия повод.

Стрийминг услуга на Apple, която дори още не е представена официално, вече е полезрението на европейските регулатори и може да създаде сериозни неприятности на американската компания, съобщи BGR.com.

В частност, регулаторите разследват преговорите на Apple със звукозаписни компании с цел предоставяне на музикално съдържание за бъдеща услуга на ИТ компанията.

Apple възнамерява да конкурира Spotify и Rdio с по-ниска месечна такса, но все още не е успяла да постигне споразумение със звукозаписните студия. Европейската комисия обаче е обезпокоена дали Apple няма да използва своето влияние, за да убеди звукозаписните компании да се откажат от условно-безплатните услуги. Spotify предлага подобна услуга, в рамките на която потребителят получава безплатно съдържание, но е принуден да гледа реклама.

Ако звукозаписните компании откажат да сътрудничат на доставчиците на условно-безплатни услуги, то Apple ще заеме по-изгодна позиция. Очаква се ИТ гигантът да представи новата си стрийминг услуга на световния форум за разработчици WWDC по-късно тази година.

Коментари по темата: „Европейските регулатори разследват Apple”

добавете коментар...

  1. Бай хуяк

    До Anonymous. Какво може да означава цитат “условно-безплатни услуги” ?
    Няма безплатно Spotify не е безплатна услуга. Има някакво орязано демо, а за останалото парички.

  2. Anonymous

    Ванчо, успя ли да прочетеш статията? Щото аз пък разбрах, че защитават безплатна услуга 😉

  3. Ванчо

    Какво правят Европейските регулатори – да поддържат изкуствено високи такси и цени на всякакви услуги и разбира се това е в ползва на потребителя да си плаща по-скъпо 🙂

Коментар