Spybot – класика в защитата на личната информация

Spybot – Search & Destroy е едно от най-старите и уважавани имена в борбата срещу шпионския софтуер. В допълнение към средствата за осуетяване на опитите за инсталиране на такъв софтуер на компютри в мрежата без знанието на собствениците им, новата версия се характеризира с модул за надеждно унищожаване на файлове (file shredder) и изчистване на всички следи от уеб сърфиране от системата. Последното е особено полезно, когато една компютърна система се ползва от повече потребители.
Софтуерът позволява също така да се коригират всички несъответствия в системния регистър, свързани с непозволени инсталации на рекламен софтуер и други зловредни програми.
Spybot-S&D може да се стартира в два режима: Easy mode за начинаещи потребители, които използват само основните функции, и Advanced mode за професионални потребители и такива, които искат повече контрол.
Удобната функция за онлайн актуализация дава гаранция, че Spybot  винаги разполага с най-новите и пълни списъци на зловреден софтуер от всякакъв вид. Едно натискане на бутона Search for Updates поддържа защитата срещу последните заплахи.  
Ако видите нови ленти с инструменти във вашия Интернет браузър, които не са инсталирани съзнателно от вас, ако браузърът ви неочаквано “увисва”, или ако вашата начална страница се промени без ваше знание, най-вероятно компютърът ви е инфектиран със зловреден софтуер. Той може да е заразен дори и да не виждате подобни симптоми, тъй като постоянно се появяват нови форми на такъв софтуер.
Spybot-S&D е полезна програма, която се разпространява безплатно, така че си струва да я инсталирате и да проверите за наличието шпионски софтуер.
Версия 1.5.2 подобрява времето на стартиране на програмата, в сравнение с предишната версия 1.5.1.
Поддържани ОС: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/Vista
Официална страница:
www.safer-networking.org/en/index.html
Даунлоуд: www.safer-networking.org/en/mirrors/index.html

Коментар