Amazon ще пести по $1 на доставка с дронове

Летящите куриери ще пестят на Amazon по 1 долар на всяка доставка

Безпилотните летателни апарати ще пестят на Amazon по 1 долар на всяка доставка

Летящите куриери на Amazon ще пестят на най-големия онлайн търговец по 1 долар на всяка доставка. Компанията все още няма разрешение за комерсиално ползване на дронове в САЩ, но вече проведе успешни изпитания и е въпрос на време да получи благословията на Федералната служба за гражданска авиация (FAA).

В момента FAA разработва правните норми за регулиране на ползването на подобна техника за комерсиални цели. Amazon, от своя страна, работи усилено по програмата Prime Air, в рамките на която планира да доставя поръчаните от клиентите стоки с помощта на безпилотни летателни апарати, или дронове.

Според анализатори, на които се позовава Блумбърг, внедряването на дронове ще намали разходите на Amazon за доставка на една стока с 1 долар. Преди това обаче компанията ще трябва да похарчи около $100 млн. за самите апарати и още $300 млн. за пускане на програмата Prime Air, вкл. за набиране и обучение на персонал, покупка на допълнително оборудване и др.

Системата за доставки с дронове ще изисква обучение на хиляди оператори, които ще следят работата на огромен брой безпилотни летателни апарати. В момента Amazon тества дронове в Индия, САЩ и Канада, но все още няма разрешение за изпитания на последния си модел на американска територия.

Коментари по темата: „Amazon ще пести по $1 на доставка с дронове”

добавете коментар...

  1. :)

    Ще се счупи 😀

  2. &

    ami ako padne

Коментар