Lenovo: Компютрите остават сърцевината на нашия бизнес

Компютрите ще продължат да бъдат източник на силен и доходоносен растеж за Lenovo, заяви Янг Юанкинг

Компютрите ще продължат да бъдат източник на силен и доходоносен растеж за Lenovo, заяви Янг Юанкинг

„Компютрите остават сърцевината на нашия бизнес, като съставляват 65% от приходите ни и  рекордна печалба преди данъци през последното тримесечие от почти $500 милиона щатски долара”, заяви изпълнителният директор на Lenovo Янг Юанкинг.

На фона на консолидирането на бизнеса, компютрите ще продължат да бъдат източник на силен и доходоносен растеж за компанията, допълни Юанкинг в изявление по повод публикуваните наскоро данни от анализаторските компании за пазара на РС.

През първото тримесечие на тази година Lenovo остава начело на пазара на компютри в световен мащаб. Компанията постигна най-високия в индустрията дял от 19,6% и рекорден пазарен дял в САЩ от 11,8%, което е покачване с 1,1 пункта на годишна база.

„Дори когато продължаваме да диверсифицираме портфолиото си и да развиваме допълнителни механизми за растеж, като мобилното подразделение и подразделението за бизнес решения, ние сме напълно отдадени на мисията си да водим компютърната индустрия”, подчерта Юанкинг.

Коментари по темата: „Lenovo: Компютрите остават сърцевината на нашия бизнес”

добавете коментар...

  1. :o)

    И аз искам така да правя бизнес.
    Да седи зад мен правителството на Китайската комунистическа партия, да ми е дала едни неограничени финансови ресурси (милиарди долари) за да превзема света :).
    Тогава ще създам марка “Shit” и ще стане номер 1 в света.
    Всички ще купуват “Shit” и ще се кефят от това 🙂

Коментар