Мнемоника стана „Партньор на годината” на EMC

„С признанието от страна на ЕМС приключи една много успешна година за екипа на Мнемоника", заяви Вихрен Славчев, изпълнителен директор на компанията

„С признанието от страна на ЕМС приключи една много успешна година за екипа на Мнемоника”, заяви Вихрен Славчев, изпълнителен директор на компанията

Мнемоника е „Партньор на годината“ (2014) на EMC, световен лидер в предоставянето на решения за съхранение и защита на данни.

Отличието „Партньор на годината“ е признание за бизнес партньори на EMC, които значително надвишават очакванията за растеж и в практиката си показват иновативност, високо качество на предлаганите решения и отдаденост към постигането на  съвместни бизнес цели.

„С признанието от страна на ЕМС приключи една много успешна година за екипа на Мнемоника. Освен, че отчетохме най-висок ръст от създаването на компанията досега, в края на 2014 г. открихме и офис във Варна, който вече обслужва клиенти от региона на Североизточна България. Актуалните проекти, по които екипът ни там работи, са свързани с реализиране на решения в областта на съхранение и обработка на данните“, каза Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоника.

“Успехът на ЕМС в голяма степен зависи от успеха на нашите партньори. Стремежът ни е да насърчаваме добрите практики и резултати. Мнемоника е пример за българска компания, която от създаването си досега се развива много добре, има стабилен растеж и се ползва с доверието на клиентите си”, заяви Теодор Радев, мениджър продажби в EMC.

Компанията за втори път получава признание от ЕМС. Още от основаването на Мнемоника, една от основните й сфери на дейност е свързана със съхранението и обработката на данни. В края на първата година от създаването си, вече е разпозната като най-добър партньор-дебютант за 2009 г.

През последните години, нарастващият обем данни създава необходимост от по-големи хранилища. Постоянно се повишават и изискванията за съхранение на информация и осигуряването на съвместимост се  превръща в предизвикателство за много организации. Решенията, реализирани от Мнемоника, осигуряват пълна съвместимост с регулаторните изисквания, сигурно съхранение, постоянен достъп до данните и мащабируемост – от управление на данните за потребителска електронна поща до огромни бази данни.

През 2014 г. Мнемоника е определена от Делойт като една от най-бързо развиващите се ИТ фирми в Централна и Източна Европа и бе включена в класацията Deloitte Technology Fast 50 CEE 2014. Класацията отличава 50-те най-бързо растящи компании в сектор Информационни технологии – с най-голям растеж на приходите през последните 5 години.

Мнемоника е основана от Вихрен Славчев и Павел Йосифов през 2009 г. Основната дейност на фирмата е в сферата на съхранение и обработка на големи обеми от данни, облачни технологии, управлявани услуги и системи за сигурност и защита на информацията.