Apple разгоря битка с айфон клонинг

Продължават опитите на Apple да прекрати продажбите на устройства, копиращи нейния топ продукт iPhone (на снимката вдясно). Под ударите на “ябълката” този път е онлайн магазин, който предлага един от най-извeстните клонинги на айфон под името HiPhone (на снимката вляво), става ясно от публикации в интернет.

Юридическата компания Bird & Bird, която отстоява интересите на Apple, изисква от магазина да унищожи всички складови запаси на HiPhone. В допълнение, адвокатите на “ябълката” настояват за предоставяне на пълна информация за производството, продажбите и маркетинга на “хайфон”.

Глоба в размер на 25 000 евро за всеки продаден клонинг грози онлайн магазина, ако откаже да изпълни исканията на Bird & Bird, заплашват от компанията.

Освен че копира външния вид на iPhone, предизвикалият гнева на Apple продукт се предлага и в същата опаковка. Цената на HiPhone варира в различните магазини от 200 до 250 долара. Пълната функционалност на айофон обаче не е постигната от клонинга.

С появата на iPhone редица компании се втурнаха да правят подобни продукти.

Коментари по темата: „Apple разгоря битка с айфон клонинг”

добавете коментар...

  1. CB

    Глоба в размер на 25 000 евро за всеки продаден клонинг грози онлайн магазина, ако откаже да изпълни исканията на Bird & Bird, заплашват от компанията.
    За това си има съд!!!!!! Нека съда реши ще има ли глоби… според мен няма нищо лошо да копират външния вид. Нали не го докарват функционалността не е същата(не че iphone e кой знае какво)

Коментар