Taiwan YAMAHA Motor използва антивирусното решение GFI WebMonitor

Yamaha Motor Taiwan Co. Ltd, които формират част от световната група YAMAHA, внедри GFI WebMonitor, вариант WebSecurity, за да предпази компютърните си мрежи от заразяване с вируси и зловреден материал, изтеглен от Интернет. GFI, международен разработчик на софтуер за мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията, публикува успешна история, която описва тази ситуация.
Когато Yamaha Motor Taiwan Co. Ltd забеляза, че някои служители влизат в Интернет в разрез с политиките по сигурността, но се оказа неспособна да предприеме действия, защото няма никаква следа от нарушителя, компанията реши да внедри защитна стена, за да наблюдава поведението на служителите си. След като опита няколко различни плана, компанията инсталира Microsoft ISA Server, но поиска друг софтуерен пакет, за да увеличи нивото на сигурност.
„Когато взехме решение за нашата антивирусна машина Microsoft ISA Server, нашата основна цел беше да предпазим нашите компютърни мрежи от заразяване с вируси, които се изтеглят докато се разглеждат сайтове, заразени със зловредни съдържание, и беше важно да имаме 2 до 3 слоя инсталирана антивирусна защита на нашите мейл сървъри, клиентски портове и сървърни портове”, казва консултантът по управление на информацията на YAMAHA Group Demeng господин Йао Чен.
Отделът по информационни технологии на YAMAHA реши да избере най-подходящия антивирусен софтуер, който може да се интегрира добре с Microsoft ISA Server и те избраха GFI WebMonitor заради неговата производителност, ориентирана към потребителя конзола за управление и способности за докладване.
„Множеството антивирусни машини в GFI WebMonitor за Microsoft ISA Server постигнаха забележителни резултати като осъвременяванията на машините могат да откриват червеи и фишинг уебсайтове незабавно.Това ясно показа, че подходът на GFI с множество антивирусни машини е ефективен, за да обезопаси мрежите на компаниите от разпространяването на вируси", добавя господин Чен.

Коментар