Samsung Galaxy Tab A – таблет с екранен формат 4:3

Samsung Galaxy Tab A има четириядрен процесор с тактова честота 1,2GHz, допълнен от 1,5GB или 2GB RAM и 16GB памет за съхранение

Samsung Galaxy Tab A има четириядрен процесор с тактова честота 1,2GHz, допълнен от 1,5GB или 2GB RAM и 16GB памет за съхранение

Samsung обяви изцяло нов таблет Galaxy Tab A. Ултра тънък и лек, моделът съчетава висока производителност и функционалност, побира се удобно в дланта на ръката, а новото екранно съотношение 4:3 подобрява потребителското изживяване.

Форматът 4:3 оптимизира показването на уеб страници, електронни книги и списания, като осигурява по-добро функционално разпределение и по-естествена картина. В допълнение към този нов екран, Galaxy Tab А идва с предварително инсталиран набор от предложения за ексклузивно съдържание чрез Galaxy Gifts, вкл. The New York Times, The Economist и Kindle за Samsung.

Моделът има 5-мегапикселова задна (основна) камера и 2MP предна камера за видео разговори. Основната камера се отличава с автофокус, режим One Shot, както и Continuous Shot за заснемане на до 20 снимки наведнъж само с едно докосване.

Galaxy Tab A работи под управление на Android 5.0 Lollipop. С разширени карти за уведомление потребителите могат да видят до пет известия на заключен екран по всяко време, докато премахването на табове в горната част предлага опростено оформление на контактите с винаги показващ се списък Favorites най-отгоре.

Чрез достъпни приложения родителите могат да управляват как децата им използват Galaxy Tab А, като контролират продължителността на ползване, както и приложенията и функциите, до които имат достъп. В същото време децата могат да използват собствения си „проектиран за деца” начален екран и да се възползват от специалните функции, включващи Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart и специализирани Friends и Play секции.

Ултра тънък и лек, Samsung Galaxy Tab A се побира в дланта на ръката

Ултра тънък и лек, Samsung Galaxy Tab A се побира в дланта на ръката

SideSync 3.0 дава възможност на екраните, прозорците и данните на Galaxy Tab A да бъдат споделяни между таблет и компютърен монитор. Функциите включват дистанционно уведомяване за обаждания и текстови съобщения и Document Share, която позволява преместване на файлове от таблет на монитор.

Функцията Quick Connect пък позволява показване на видео от Galaxy Tab A на Samsung Smart телевизор, излъчване на телевизия на живо от Smart телевизора на Galaxy Tab A и показване на информация за деня, вкл. времето, метеорологичните условия и дневния график на потребителя на неговия Smart TV.

Потребителите могат да се възползват от пълния набор от предварително инсталирани приложения и услуги на Microsoft с новия Galaxy Tab А – това са познатите Office, Excel, PowerPoint, OneNote и OneDrive за достъп, редактиране и съхраняване на документи и снимки, докато Skype им позволява да общуват.

Galaxy Tab А предлага и S-Pen селекция, подобна на тази с мишка за лесно избиране и преместване на съдържание, докато Smart Select позволява заснемане на изображения и извличане на текст от тях.

Samsung Galaxy Tab A (Wi-Fi и LTE) ще бъде достъпен на избрани пазари от май 2015 г. Таблетът има четириядрен процесор с тактова честота 1,2GHz, допълнен от 1,5GB или 2GB RAM (в зависимост от версията), 16GB памет за съхранение и слот за micro SD с капацитет до 128GB. Цените на устройството не се съобщават.

Коментари по темата: „Samsung Galaxy Tab A – таблет с екранен формат 4:3”

добавете коментар...

  1. sd

    Tzenite sa izvestni. V USA shte budat okolo $ 230.

  2. Съгласен

    Надявам се и при лаптопите да върнат 4:3, все пак не са само за филми 🙁

  3. Anonymous

    4:3! Надявам се най-сетне лудостта с широките екрани да премине и да се върнем към прагматизма.

    Добре, че още се намират втора ръка 5:4 монитори, та да може човек да си върши работата нормално, без да му се налага, да си слага на бюрото половин квадратен метър дисплей.

Коментар