Китайци създават „облачна” болница

Облачна платформа ще позволи на китайските болници  да намалят опашките и по-точно да поставят диагнози

Облачна платформа ще позволи на китайските болници да намалят опашките и по-точно да поставят диагнози

Онлайн гигантът Alibaba работи по създаване на първата в Китай „облачна” болница. В проекта са ангажирани Aliyun (подразделение на Alibaba) и компаниите Xi’an International Medical Investment и DHC Software.

„Облачната” болница представлява онлайн платформа за управление на дейността на медицински заведения. Целта е опростяване на работата с пациентите и предоставяне на нови възможности за анализ на данни за тяхното здраве.

Платформата ще позволи на болниците по-бързо да обменят информация за всеки пациент и да намалят опашките, като позволят на хората да се записват за прием и да плащат за услугите онлайн, предаде Ройтерс.

Неотменна част от „облачната” болница ще станат инструментите за анализ, които ще помагат за поставяне на по-точни диагнози. За целта ще се използва анализ на големи масиви от информация, а лекарите ще получат достъп до семейната история на заболяванията и данните за пациента в други болници.

Разработката на „облачната” болница е в рамките на стратегия на Alibaba за завоюване на пазара на медицински услуги в Китай. Неотдавна компанията заяви, че ще използва своите ресурси за предоставяне на по-качествени услуги в сферата на здравеопазването.

Коментар