Джуниър Ачийвмънт България избрана за “Организация Модел” в Европа

Младежката предприемаческа организация Джуниър Ачийвмънт България беше избрана за „Организация Модел” по време на Европейската среща на лидерите й в Брюксел.
На официална церемония, г-жа Саша Безуханова, председател на борда на Джуниър Ачийвмънт за страната ни, получи престижния приз. Наградата се връчва за първи път от създаването на организацията на Стария континент и ще се превърне в традиционно отличие.
Призът е изключителна оценка за работата на Джуниър Ачийвмънт България по световните стандарти на организацията и приноса на българския й клон към европейската практика за обучение по предприемачество и лидерство.
„За десетте години на Джуниър Ачийвмънт в България ние виждаме програми, които възпитават успешно младите хора на предприемачески умения и конкурентност. Наградата е и признание за усилията на бизнеса в страната ни, който със своята подкрепа към организацията създава нови переспективи пред талантливите младежи на България”, каза г-жа Саша Безуханова при приемането на отличието. На церемонията по награждаването присъстваха
г-н Кристиан Вайнбергер, директор в Главна дирекция „Индустрия”- ръководена от еврокомисаря г-н Гюнтер Ферхойген и г-жа Анна Митлер, един от създателите и координатор на Лисабонската стратегия в Европейския съюз.

Коментар