ТУ-Варна и Samsung обучават безплатно по Java

Обучението в новия курс „Програмиране с Java” е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно-ориентирано програмиране на студентите чрез Samsung технологии

Обучението в новия курс „Програмиране с Java” е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно-ориентирано програмиране на студентите чрез Samsung технологии

25 младежи се обучават в безплатен курс по „Програмиране с Java” във Варна, организиран от Технически университет и Samsung, с подкрепата на JobTiger и The Business Institute. Курсът ще продължи два месеца и включва обучения по технически и бизнес компетенции, както и усъвършенстване на меките умения.

„Това е третият пореден курс в нашата програма Samsung Tech Institute, която подготвя младите хора за най-добрите възможности за работа в дигиталната ера и чиято основна цел е да се бори с младежката безработица”, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър в Samsung България.

Обучението в новия курс „Програмиране с Java” е изцяло практическо, насочено към надграждане на уменията по обектно-ориентирано програмиране на студентите чрез Samsung технологии. По време на курса ще се работи и за развитие на предприемаческите умения и знания за бизнеса на курсистите. Също така, те ще придобият знания за това как да планират своята професионална кариера.

Лектори в курса са се професионалисти от Musala Soft, The Business Institute и JobTiger, както и гост-специалисти от други компании. По време на обучението всеки от младежите ще има възможността да създаде прототипно приложение, с което да демонстрира новите си умения. Ще се проведе и персонално кариерно консултиране.

В края на курса участниците, успешно преминали обучението, ще получат сертификат от Технически университет – Варна и ще бъдат с преференции при записването на следващия курс, организиран от университета и Samsung на тема: „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android”. Освен това курсистите ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели, търсещи специалисти в областта на програмирането с Java.

Коментари по темата: „ТУ-Варна и Samsung обучават безплатно по Java”

добавете коментар...

  1. Шимо

    ?!? Абе шутко Андроид на каква база стъпва?!?

  2. Ivan

    Убаво, ама няма да бъде винаги актуален Android. Нека и Linux да учат и други езици за програмиране също.

Коментар