Нова уеб група ще спира разпада в БГ медиите

Нов играч в българското интернет пространство ще се противопостави на социалния разпад в масмедиите. Първият сайт на групата BNG (Business Network Group) с име News24.bg тръгва на 18 май, съобщиха от компанията.
"За нашите потребители ще е по-важно, че българин е номиниран за Нобелова награда, а не че 16-годишен е заколил баба си", каза главният редактор на медията Надежда Христова.
News24.bg няма да толерира стремежа към социален разпад, който използват масмедиите, за да се доберат до аудитории, категорични са от BNG.
Още при старта си, порталът ще обяви конкурс за промени в Закона за електронните съобщения. Потребителите ще изберат чрез гласуване най-добрите предложения, които ще бъдат изпратени за обсъждане в Парламента.
В неделя от 11 часа BNG  ще даде пресконференция в БТА, на която ще представи първия си проект с името – N24, включващ основния портал News24.bg и група информационни сайтове, сред които Economics.bg, Politics.bg, International.bg, Sport7.bg и highlife.bg.
На срещата с журналистите ще се дискутира влиянието на онлайн медиите и отражението им в социалния живот на Интернет потребителите, уточниха от BNG.

Коментар