Dell налага отворения мрежов модел

Z9100 дава на клиентите избор на операционна система, ниска латентност, висока плътност и гъвкава комутация

Z9100 дава на клиентите избор на операционна система, ниска латентност, висока плътност и гъвкава комутация

Dell обяви готови решения за следващото поколение отворени центрове за данни. В частност, компанията предлага платформа с различни скорости Dell Networking Z9100, която поддържа 10/25/40/50/100GbE, както и нови комутатори с ултра-ниска латентност – Dell Networking S3048 (1/10GbE) и S4048 (10/40GbE), оптимизирани за отворени мрежи (Open Networking, ON).

Решенията Z9100, S4048 и S3038 дават на клиентите избор на операционна система, ниска латентност, висока плътност и гъвкава комутация – 1, 10, 25, 40 и 100GbE, като трасират пътя към следващо поколение много-скоростни, отворени архитектури.

С помощта на новите гъвкави ON продукти корпоративните клиенти могат да развият софтуерно-дефинираните мрежи и да се подготвят за бъдещия облик на центъра за данни.

Dell подкрепя промяната към модерна мрежа, като предлага мрежови комутатори за всяка част от предприятието плюс услуги, за да гарантира, че клиентите могат да поддържат нарастващите изисквания за скорост, мащабируемост и управление.

Последното поколение комутатори на Dell прави възможен преходът от патентовани към отворени архитектури. Всички нови комутатори поддържат средата Open Network Install Environment (ONIE) и могат да се използват без патентовани средства.

Новите устройства премахват разходите, свързани с лицензионни такси за всеки мрежов интерфейс. Комутаторите са напълно валидирани за работа с операционни системи и решения за мрежова визуализация от т.нар. трети компании.

Същевременно, Dell обяви IP Infusion за нов партньор в екосистемата на своята Open Networking инициатива. IP Infusion е доставчик на интелигентен мрежов софтуер за телекомуникационни и информационно-съобщителни услуги. Компанията наскоро обяви OcNOS – пълнофункционална мрежова операционна система за центрове за данни и корпоративни мрежи.

В момента платформата Dell Networking Z9100 се тества от клиенти и се очаква да бъде налична през втората половина на 2015 г. Вече е наличен Dell Networking S4048-ON, включващ 48x10GbE и 6x40GbE или 72x10GbE порта и разширени функции, които поддържат по-големи МАС-адреси, VXLAN и разширено буфериране. Dell Networking S3048-ON с 481GBase-T и 4x10G-SFP портове ще се предлага от месец май.

Коментар