Samsung отрече слухове, че бяга от лаптоп бизнеса

Слухове, че ще напусне бизнеса с лаптоп компютри, провокираха Samsung да излезе с официално опровержение. Южнокорейската компания отрече мълвите, плъзнали в интернет, че ще прекратява производството на мобилни компютри през 2011 година.
По-рано през седмицата сайтът techradar.com съобщи, че Samsung планира да увеличи пазарния си дял при лаптопите от 1,7% през 2007 година на 5,7% през 2011-та. В случай, че не успее да постигне целта, компанията щяла да се откаже от бизнеса с лаптопи, твърдеше публикацията.
В официално писмо до редакцията на британския сайт Samsung заявява, че няма планове за прекратяване на производството на лаптопи през 2011 година. Компанията допълва, че си е поставила амбициозен, но реалистичен план за достигане на 5,7% пазарен дял при мобилните компютри.
С производството на лаптопи се занимава поделението Samsung Electronics Notebook PC Division. Достигането на планирания дял от световния пазар ще позволи на корейците да запазят този си бизнес печеливш, посочва корпорацията в писмото си до techradar.com.

Коментар