Yahoo и Google все още преговарят за онлайн рекламата

Конкурентите в интернет бизнеса Yahoo и Google продължават преговорите за партньорство в областта на рекламата, водени от желанието да осуетят плановете на Microsoft за поглъщане на Yahoo.
Споразумение обаче все още няма, предава Ройтерс, като се позовава на осведомен източник. Преговорите не са прекратявани дори и след като Microsoft се отказа официално от офертата си към Yahoo.
Евентуалната сделка между Google и Yahoo се очаква да бъде обявена следващата седмица. Партньорството предвижда поместване на реклами на Google в резултатите от търсене на Yahoo.
Подобен модел на сътрудничество межде двете конкурентни компани вече беше изтестван, след сключеното на 10 април споразумение. За определен период от време Google поместваше контекстна реклама на страниците на Yahoo за американските потребители.
След изтичане на пробния период представители на компаниите обявиха, че са доволни от партньорството. Те обаче биха имали сериозни проблеми с антимонополното законодателство, ако предприемат дългосрочно сътрудничество в тази област.

Коментар