Сензорен екран и за смартфона BlackBerry

Популярният смартфон BlackBerry скоро ще се сдобие със сензорен екран. Компанията Research In Motion (RIM), производител на устройството, планира да пусне новия модел през третото тримесечие на годината, според Ройтерс.

BlackBerry е бизнес смартфон с електронна поща и редица други приложения за деловите потребители. С добавянето на сензорен екран RIM ще се опита да отговори на конкуренцията от страна на епълския iPhone, който буквално зарази индустрията със своя стил.

Новият сензорен BlackBerry ще носи името Thunder и ще се продава ексклузивно от операторите Verizon Wireless в САЩ и Vodafone в другите държави. Именно в Съединените щати всички доставчици на смартфони почувстваха най-силно заплахата от iPhone.

RIM засега държи първото място на американския пазар, следвана от Apple. Бизнес моделът на двете компании, базиран на продажби на устройство и услуги чрез оператори, им носи високи печалби, което ги разграничава от доставчиците на класически хендсети, някои от които изпитват сериозни проблеми в момента.

Коментар