Появиха се снимки на следващ лаптоп Eee PC

Много скоро след като тайванската компания Asus пусна новия си модел ултрамалък лаптоп Eee PC 900, в интернет излязоха снимки и на следващ вариант на популярния мобилен компютър.
Сайтът Blogeee, посветен на Eee PC, показва модела 901, който на външен вид е досущ като своя предшественик Eee PC 900 – със същите портове, дизайн и физически размери. Няколко допълнителни клавиша обаче правят разликата. Според информациите към момента, това са програмируеми за различни функции клавиши.
Самата компания Asus пък съобщава, че Eee PC 901 ще използва процесор Intel Atom, който е разработен специално за ултрамалките мобилни компютри.
Концепцията Eee PC, наложена от Asus, бързо беше подета и от останалите производители, след като потребителите охотно започнаха да купуват новите мобилни компютри.
Наскоро HP въведе своя Mini-Note PC, който се очаква и на пазара в България през август на цена от 599 лева. Първият модел Еее PC на Asus пък се продава в Техномаркет за около 580 лева с предварително инсталирана операционна система Linux.

по темата: „Появиха се снимки на следващ лаптоп Eee PC”

добавете коментар...

Коментар