Софтуер за iPad наруши графика на авиокомпания

Грешка в софтуер за iPad от външни разработчици наруши графика на авиокомпанията American Airlines. Редица нейни полети бяха задържани на 28 април, докато бъде отстранен проблемът в таблета, интегриран в системата за управление.

Самолетите трябвало да се върнат в хангара, където били включени към Wi-Fi мрежа и приведени в изправност, съобщи The Verge. В резултат на инцидента, графикът на десет вътрешни и международни полета бил изместен.

Проблемът не бил в самия iPad, а в софтуер от външен разработчик, инсталиран на служебните таблети на пилотите, поясняват от American Airplanes. Пилотите се опитали да получат достъп до картата на летище Рейгън във Вашингтон, но на екрана се появили две версии на една и съща карта и възникнал конфликт в програмата.

American Airplanes е първата авиокомпания в света, която интегрира iPad в системата за управление на самолета. Таблетът избави пилотите от досадното задължение да попълват голям брой документи.

Коментари по темата: „Софтуер за iPad наруши графика на авиокомпания”

добавете коментар...

  1. охльов

    Глупава новина…този сайт се превръща в спортал

  2. Anonymous

    Много безотговорно, да не кажа безумно звучи, пилотите да не носят със себе си необходимите карти на хартиен носител.

  3. Венелин

    (с: защото иначе нямаше да е новина. Как иначе ще накарат хората да го прочетат?

  4. (c:

    А, защо подзаглавието е “Десет полета на American Airlines закъсняха заради таблета”, след като “Проблемът не бил в самия iPad, а в софтуер от външен разработчик”?

  5. h

    e koi gi kara da go polzvat 😀

Коментар