GE, Qualcomm и Apple ще правят „умни крушки“

thread-282468_640

Една 130-годишна технология се готви да се слее с модерните, “умни” домове, в които всички устройства са свързани в мрежа

General Electric ще работи съвместно с технологичните компании Qualcomm и Apple върху разработването на цифрова технология, която може да „съживи“ 130-годишния осветителен бизнес на дружеството.

Заедно с производителя на чипове Qualcomm GE ще предлага на магазините технология, която се свързва със смартфоните на купувачите и им представя индивидуализирани оферти за отстъпки и промоции. Технологията ще се вгражда в LED крушките. Тази система за „закрито позициониране“ технология може да служи за осигуряването на персонализирани предложение и в зависимост от това къде – пред кои рафтове – се намират купувачите в даден магазин.

Освен това GE заяви, че ще разработи LED крушка, която да е съвместима с бъдещата платформа на Apple за свързани устройства в дома – HomeKit. Крушката ще може да променя цветовете си, за да е в синхрон с естествените ритми на човешкото тяло.

Новите две партньорства подчертават плановете на GE да се потопи в бързо развиващия се и все по-конкурентен пазар на мрежово-свързаното осветление, което се интегрира с умните устройства в дома.

Коментар