Уеб-седмица ни запознава с новите домейни от I ниво

BIW

Предстоят серия от събития в България, посветени на домейн индустрията

 

От 1 до 5 юни 2015 година в България ще се проведе серия от събития, посветени на домейн индустрията и управлението на Интернет, с участието на множество международни експерти. Местен организатор е УНИКАРТ, който няколко поредни години организира „Домейн форум“. Участието в събитията е безплатно и достъпно за всички желаещи. Българската интернет седмица ще „мине“ през Русе, Варна и София.

1 юни – Домейн форум в Русе

На 1 юни в Русе ще се състои локалното издание на ежегодната българска конференция „Домейн форум“. Гостите ще могат да се запознаят с местната уеб-общност от домейн индустрията, с дейността на ICANN и различните политики за интернет управление. Повече информация за конференцията има на BIW.

2 юни – Домейн форум Варна

На 2 юни Домейн форумът ще гостува във Варна, събирайки на едно място кибе-общността от морската столица. Лектори с богат опит от цял свят и от страната ще представят последните тенденции в областта.

3 юни DOMAINfest и SEEDIG в София

DOMAINfest ще е международна конференция за домейн индустрията с маркетинг и бизнес насоченост, която ще събере представители от различни държави. Повече информация има на сайта на DOMAINfest.

Форумът „Югоизточноевропейски диалог по Интернет управление (SEEDIG) има за цел да помогне по-доброто разбиране на въпросите за управление на интернет сред потребителите от Югоизточна Европа. SEEDIG ще се проведе под мотото „Интернет управление на всички заинтересовани страни: от глобалните дебати към реалностите в Югоизточна Европа”.

4 и 5 юни – EuroDIG 2015 в София

Европейският Диалог по Интернет Управление (EuroDIG) е едно от най-големите международни събития с насоченост към интернет управление. То е отворена платформа за неформални и всеобхватни дискусии относно обществени норми в управлението на интернет между заинтересованите страни от цяла Европа.

Тази година, когато България има честта да е домакин, EuroDIG ще се проведе под мотото “Да развиваме интернет заедно!”. Всеки, желаещ, може да се включи в панелна дискусия или уъркшоп и да даде своя принос за развитието на Интернет в Европа и в целия свят. Достъпът е с регистрация на EuroDIG.

Коментар