AMD с нови ускорени процесори и графика

AMD Radeon M300 се базират на архитектура AMD Graphics Core Next (GCN) и предлагат пълна поддръжка на Direct X 12

Новите графични процесори AMD Radeon M300 се базират на архитектура AMD Graphics Core Next (GCN) и предлагат пълна поддръжка на Direct X 12

AMD вдигна завесата пред нови ускорени процесори (APU) от серия AMD 7000, графични продукти AMD Radeon 300 и M300 и обновени настолни APU от А-серия, които представляват цялостна гама решения.

„Нашите APU и GPU технологии ще донесат нови изживявания за ИТ ентусиастите, геймърите и масовите потребители”, каза на среща с финансови анализатори Мат Скайнър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за изчислителни и графични решения в AMD.

Новите APU и графични чипове предлагат „отлични възможности за игри, поточна мултимедия и иновационни изчислителни среди”, допълни мениджърът.

AMD 7000 серия APU

Наричани доскоро с кодовото име Carrizo-L, тези мобилни APU от серия 7000 са от типа „система-на-чип” (SoC). Новите APU съчетават енерго-ефективен CPU, усъвършенстван GPU, процесор за защита (AMD Secure Processor) и входо-изходна подсистема на един единствен чип, осигуряващ дълъг живот на батерията и непрекъсващ стрийминг на видео.

Новите процесори от серия 7000 ще намерят приложение в ноутбуци и компютри от типа „всичко-в-едно”. Заедно с поддръжката на Microsoft DirectX 12 и очакваната операционна система Windows 10, тези чипове ще осигурят и допълнителна защита, вградена в процесора.

AMD Radeon M300 за ноутбуци

Новата серия графични решения AMD Radeon M300 е предназначена за OEM ноутбуци. Мобилните графични чипове (GPUs) ще се вграждат в преносими компютри на ключови партньори на AMD.

AMD Radeon M300 се базират на архитектура AMD Graphics Core Next (GCN) и предлагат пълна поддръжка на Direct X 12, както и интелигентно използване на енергията с помощта на технологиите AMD Enduro.

Мобилни РС с новата графика се доставят в момента от Alienware, Dell, HP, Lenovo и Toshiba, като към тях скоро ще се присъединят и други OEM производители.

AMD Radeon 300 за десктопи

AMD обяви и настолни графични решения от серия Radeon 300, достъпни само чрез OEM производителите. Графичните чипове AMD Radeon 300 серия ще предложат гладко възпроизвеждане и отлична работа с новата платформа Windows 10, съобщи компанията. Отделни модели с тези платки се доставят в момента от HP, а скоро се очакват системи и от други OEM-и.

Обновени AMD APU A-серия

От 10 май ускорените процесори на AMD от А-серия ще бъдат достъпни на нови цени. В тях ще бъдат включени нови характеристики и полезни функции за потребителите. AMD APU А-серия са готови за Windows 10, вкл. за Multiengine и Multiadapter характеристиките на DirectX 12.

В съчетание със съществуващата поддръжка на AMD FreeSync, AMD Mantle, HSA с хетерогенно подреждане на обработваните задачи и хетерогенен равен достъп до паметта, AMD APU от A-серия ще добавят стойност за крайните потребители при игрите и масовите приложения.

Коментар