Телерик обяви нови продукти с отворен код

Идеята за потребителска конференция на Телерик в САЩ е мечта още от първите дни на компанията, заяви Васил Терзиев, съосновател на Телерик и главен директор „Иновации” в Progress

Идеята за потребителска конференция на Телерик в САЩ е мечта още от първите дни на компанията, заяви Васил Терзиев, съосновател на Телерик и главен директор „Иновации” в Progress

Първата си глобална конференция за разработчици проведе в САЩ софтуерната компания Телерик (Telerik, a Progress Company).

Пред близо 600 участници в Бостън специалисти на Телерик и Progress разкриха нови решения за разработка на мобилни приложения, анонсираха продукти с отворен код и съвместни инициативи с Google и Microsoft.

TelerikNEXT продължи 3 дни и включваше 44 лекции и 6 практически сесии с 40 лектори-експерти. Забавен елемент за публиката беше речта на световно известния водещ от предаването „Ловци на митове” Грант Имахара.

Телерик има общност от над 1,5 милиона разработчици по целия свят. Българската компания беше придобита от Progress през декември 2014 г. „С придобиването на Телерик знаехме, че печелим компания, която трансформира напълно пазара на разработка на приложения. Нашите очаквания след присъединяването на Телерик към Progress не само се оправдаха, но и бяха надминати”, каза Керън Теган Падир, президент „Разработка и внедряване на приложения” в Progress.

„От декември насам пуснахме на пазара множество нови продукти и инструменти с подобрени функционалности и ще продължим да инвестираме във водещите решения на Телерик”, допълни тя.

След като през април 2014 г. Телерик пусна с отворен код най-голямата библиотека от инструменти за потребителски интерфейс (UI) и функционалности за JavaScript – Telerik Kendo UI Core, компанията обяви, че ще отвори кода на енджина на още един свой продукт – Telerik JustDecompile. Този софтуер подпомага разработчиците на да декомпилират .NET Assembly код (.dll или .exe) към четими програмни езици като C#, VB и IL.

В услуга на разработчиците на приложения Телерик отвори достъпа и до платформата за разработка на „нейтив” приложения с JavaScript и CSS – NativeScript. По този начин компанията обхваща пълния набор от решения за междуплатформена разработка, съобразени с всеки подход за създаване на приложения – „responsive” уеб, хибриден и „нейтив”.

В допълнение, екипът на Telerik NativeScript работи съвместно с Google по първите етапи от интеграцията на поддържаната от Google платформа с отворен код за разработка на уеб приложения – Angular JS 2.0.

„Целта на AngularJS винаги е била да улесни живота на разработчиците”, каза Брад Грийн, директор „Инженерство” в Google. „Телерик не само споделя нашата философия, но и е добре позната със своите UI/UX функционалности. Когато научихме за NativeScript, разбрахме, че трябва да работим заедно, за да предоставим още повече възможности на цялата общност от разработчици”, допълни той.

По време на TelerikNext компанията разкри и нови решения в мобилния сегмент. Telerik Screen Builder дава възможност на всички желаещи да разработват мобилни приложения – независимо дали имат задълбочен, минимален или никакъв опит в програмирането. С помощта на този софтуер, разработчиците могат да създават 80% от приложението си, без да пишат код, като използват готови екрани, свързват приложението с данни и правят промени в реално време с помощта на Telerik AppBuilder.

Телерик продължава да поддържа най-новите версии на технологиите на Microsoft, често пъти още преди те да са достъпни за широката аудитория. Пакетът Telerik DevCraft, например, поддържа ASP.NET 5, MVC 6, Visual Studio 2015, C# 6, Roslyn, Edge и Office 365, като водещото решение Telerik Kendo UI разполага с тема, специализирана за Office 365. В резултат на доброто партньорство, Microsoft вече предоставя безплатни лицензи за Telerik Kendo UI на новите членове на програмата „Office 365 за разработчици”.

По време на конференцията Телерик обяви пускането на бета версия на Telerik Report Server, който осигурява „responsive” уеб портал, където разработчиците могат да публикуват доклади, да управляват автоматичното им разпространение и да контролират правата за достъп. Продуктът, чиято официална версия ще бъде пусната през лятото, подпомага създаването на доклади за уеб, мобилни и десктоп приложения.

В рамките на TelerikNEXT компанията обяви също нововъведения в цялото си продуктово портфолио, вкл. подобрения на Telerik Test Studio, Telerik Mobile Testing, Telerik Sitefinity CMS, Telerik Sitefinity Digital Experience Cloud. На безплатен уебинар на 13 май компанията ще представи всички новости от TelerikNext и последните си продукти.

Коментари по темата: „Телерик обяви нови продукти с отворен код”

добавете коментар...

  1. krum

    Sehr gut.

  2. Благой

    Браво!

  3. WP

    Керън Теган Падир е жена, а не “той”.

  4. Дир

    Много добре ги позлатяват от Microsoft.
    Още малко напъни и цялата продуктова линия на MS ще покрият.
    (ASP.NET 5, MVC 6, Visual Studio 2015, C# 6, Roslyn, Edge и Office 365)

Коментар