Нов процесор Xeon ускорява анализа в реално време

Intel Xeon E7 v3 включва до 18 ядра и до 45 мегабайта вградена кеш памет от последно ниво

Intel Xeon E7 v3 включва до 18 ядра и до 45MB кеш памет от последно ниво

Intel обяви нови фамилии процесори Xeon E7-8800/4800 v3, които ускоряват бизнес анализите в реално време – топ приоритет за компаниите в целия спектър от индустрии.

Фамилията Intel Xeon E7 v3 ще помогне на компаниите да обработват и анализират масивни обеми от данни в системната памет с цел по-бързо взимане на решения и подобряване на оперативната ефективност.

Gartner прогнозира, че най-малко 50 процента от големите организации ще въведат „in-memory” компютърни технологии в своите дигитални бизнес стратегии.

„В икономиката на дигиталните услуги, успехът или провалът може да зависят от това колко бързо бизнес организациите действат по анализите на огромни набори от данни”, заяви Даян Браянт, старши вицепрезидент в Intel. По неговите думи, фамилията процесори Xeon E7 v3 е двигателят за ускоряване на бизнес анализа.

Intel Xeon E7 v3 увеличава до 6 пъти производителността на приложенията за обработка на бизнес информация. Процесорите имат до 18 ядра и до 45 мегабайта вградена кеш памет от последно ниво. Поддържат се конфигурации с до 32 сокета и до 12 терабайта оперативна памет от тип DDR3 или DDR4.

Чиповете идват и с нови характеристики за сигурност и надеждност, вкл. криптиране Intel AES-NI и технология Intel Run Sure за непрекъсваемост на работата на ключови приложения.

Продуктовата фамилия включва 12 модела процесори, вкл. сегментно оптимизирани чипове като два високо-честотни модела, проектирани за приложения за бази данни, които изискват най-бързите налични ядра. Цените варират от $1224 до $7175 за количества от 1000 броя. Десетки производители на системи от цял свят вече анонсират платформи, базирани на Intel Xeon E7 v3.

Коментар