AMD въвежда бренд за геймърски машини

Производителят на процесори и видеокарти AMD обяви нов бренд, специално насочен към геймърите. Марката AMD GAME! ще се отнася за компютри, които поддържат видео с висока резолюция и са базирани на продукти на компанията.
AMD очаква по този начин да направи геймърските РС по-привлекатлени за потребителите, отколкото са конзолите за игри, коментира CNET.
Минималната конфигурация на един такъв РС ще включва процесор AMD Athlon 5600+ X2 и видеокарта ATI Radeon HD 3650. Върховите модели с марката AMD GAME! ще използват процесор Phenom X4 9650 и видеокарта ATI Radeon HD 3870.
Гейм машините от нисък клас ще са оптимизирани за HD видео с резолюция 1280×1024, докато системите от висок клас ще поддържат 1600×1200 пиксела.
В света има около 263 милиона геймъри, които използват настолни РС като платформа за своето забавление. Основни производители на геймърски машини, като Falcon Northwest и Voodoo, използват процесори на Intel и видеокарти Nvidia.
Партньори на AMD в инициативната са известните с геймърските си компютри Alienware, Cyberpower, iBuypower, Maingear и Velocity Micro. Очаква се към групата да се присъедини и тайванската компания Acer. Първоначално под марката AMD GAME! ще се предлагат само настолни машини, а на по-късен етап – и лаптопи.

Коментар