Е-плащания и в социалните мрежи

Втората по големина социална мрежа Facebook вече има своя система за електронни плащания. Потребителите на мрежата могат да ползват услугата от миналата седмица, съобщава Файненшъл Таймс.
Онези от тях, които имат действащи банкови сметки, за пръв път могат да си превеждат директно пари едни на други, без да напускат Facebook. За реализацията на този проект отговаря европейската онлайн платежна система Moneybookers. Тя вече се използва от Unicef, Wikipedia и Skype за обработка на плащания и дарения.
Всички потребители на Facebook, които регистрират в услугата банковите си реквизити, ще могат да превеждат средства на благотворителни организации, да връщат заеми на приятели или да плащат сметки за различни услуги. Комисионната на Moneybookers за всяка операция не надхвърля един процент. Като правило, тя се равнява на 40 евроцента.
В момента аудиторията на Moneybookers расте с девет хиляди души ежедневно, а от онлайн услугите им се ползват повече от пет милиона потребители. Управляващият директор Мартин От се надява, че неговата компания може да увеличи своята потребителска база, като се възползва от потенциала на Facebook, която разполага със 70 милиона активни потребители.

Коментар