Сглобяват малки вятърни турбини като пъзел

„Вятърното ято” може да бъде променяна така, че да включва всякакви видове форми и обеми

„Вятърното ято” може да бъде променяно така, че да включва всякакви видове форми и обеми

Немската компания Emamidesign е разработила иновативен метод за използване на силата на вятъра. Взаимо-заключващи се, компактни вятърни турбини могат да се сглобяват в „пъзел”, за да формират енергийна система, способна да захранва устройства и сгради от всякакъв размер.

Триизмерната система „Вятърното ято” може да бъде променяна така, че да включва всякакви видове форми и обеми, изисквани от потребителите. Сглобяването й се описва като лесно и просто като нареждането на LEGO, пише GreenTech.bg.

Взаимо-заключващи се, компактни вятърни турбини могат да се сглобяват в „пъзел”

Взаимо-заключващи се, компактни вятърни турбини могат да се сглобяват в „пъзел”

Подобни мини-турбини са достъпни за потребители с различни нива на умения и квалификация. Интересното е, че крайният вид на турбинната система изглежда действително на синхронизирана формация от летящи птици, което навярно е дало името на проекта.

Малките градски вяърни турбини предизвикват доста смесени реакции сред специалистите от ВЕИ индустрията, но това не спира изобретателните фирми в опитите да намерят най-ефективното решение за добиване на електричество от вятъра. Хубавото при „Вятърното ято” освен гъвкавият й дизайн е стремежът да се направи зелената енергия по-достъпна и по-постижима.

Коментари по темата: „Сглобяват малки вятърни турбини като пъзел”

добавете коментар...

  1. Еко

    Ще започнат да се безпокоят природозащитниците. Само колко много птици ще се пребият и убият в този капан. 🙂 Ще трябва с лопата птичи трупове да ринат от покривите.

Коментар