Apple замисля собствена социална мрежа

Apple иска да бъде по-близо до своите потребители чрез собствена социална мрежа

Apple иска да бъде по-близо до своите потребители чрез собствена социална мрежа

Apple може да създаде и развие собствена социална мрежа, за да бъде по-близо до своите потребители, според неофициални източници. В потвърждение на този слух, главният изпълнителен директор Тим Кук си направи акаунт в Sina Weibo – популярна в Китай микроблогърска мрежа.

CEO-то на Apple публикува на 11 май първото си съобщение в Sina Weibo, приветствайки аудиторията на английски и китайски език. „Щастлив съм да бъда отново в Пекин, където представяме иновативни проекти в сферата на екологията”, написа Кук, цитиран от TechCrunch.com.

Един от тези проекти е свързан със защита на горите в Китай и ще се реализира в партньорство със Световния фонд за дивата природа. Apple планира да отдели по-голямо внимание на възобновяемите енергийни източници и да използва натурални дървени влакна, които впоследствие може напълно да оползотвори.

Що се отнася до собствената социална мрежа, Apple вече е патентовала проекта. Общуването между хората в нея ще става на базата на информация за местоположение и потребителска активност. Предполага се, че социалната мрежа ще събира данни за движението на хората, техните покупки, търсения в интернет и приложения, които използват на компютърни устройства.

Коментар