Теленор Груп сменя главния си изпълнителен директор

Сигве Бреке има съществен принос за установяване на Теленор Груп като световен доставчик на мобилни услуги

Сигве Бреке има съществен принос за установяване на Теленор Груп като световен доставчик на мобилни услуги

Норвежкият телеком оператор Теленор Груп, който придоби бизнеса на Глобул у нас, сменя главния си изпълнителен директор. Сигве Бреке – в момента изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Теленор Груп Азия – е избран за президент и главен изпълнителен директор на компанията.

Сигве Бреке ще поеме поста от досегашния президент и главен изпълнителен директор Йон Фредрик Баксас на 17 август 2015 г. Новият CEO работи в Теленор от 1999 г. и е заемал редица ръководни постове в компанията. Преди да се присъедини към Теленор, Сигве Бреке е бил заместник-министър на отбраната на Кралство Норвегия в периода 1993-1996 г.

Под ръководството на Бреке, Теленор увеличи клиентската си база в Азия с над 100 милиона клиенти. Към момента, над 40% от общата капитализация на Теленор Груп се дължат на азиатските операции на групата и компанията е в добра позиция да монетизира от следващата вълна на растеж – осигуряването на интернет за всички.

Сигве Бреке има магистърска степен по публична администрация от „John F. Kennedy School of Government” към Харвардския университет, където е работил и като асоцииран изследовател, уточниха от норвежката компания.

Теленор обслужва 3,8 милиона активни потребители в България, като до 4 ноември 2014 г. работеше на нашия пазар под марката Глобул. Международната Теленор Груп, базирана в Осло, оперира в 13 държави в Европа и Азия и има 190 милиона абонати.

Приходите на Теленор в България за първото тримесечие на 2015 г. възлизат на 153,4 млн. лева, е печалбата е в размер на 56,7 млн. лева. С тези показатели компанията се явява третият по големина телеком оператор у нас след Виваком и Мтел.

Коментари по темата: „Теленор Груп сменя главния си изпълнителен директор”

добавете коментар...

  1. БГ

    Запетайката виж, Анонимен

  2. Анонимен

    Инетересно, как оперира от 17 август тази година, като сега сме Май месец.

  3. Потер

    Ще има ли някакъв шанс да върнат нормалните условия за презареждане и продължаване на активността на предплатените карти!?

    За съжаление мечка стръвница опитала вече кръв няма да се спре и Теленорци ще продължават като вампири кръвожадно да точат пари от нещастните български стада овце.

Коментар