Виваком с най-високи приходи при операторите

Виваком продължава да отчита най-високи приходи на телеком пазара у нас

Виваком продължава да отчита най-високи приходи сред телеком операторите на българския пазар

Виваком отново отчете най-високи приходи сред телеком операторите в страната. Постъпленията на компанията през първото тримесечие на 2015 г. възлизат на 201,300 милиона лева, което е ръст от 4% спрямо същия период на предходната година.

56% от приходите на Виваком идват от мобилни услуги (с 5% повече от същия период през 2014 г.). Фиксираните гласови услуги генерират 21%, фиксираният интернет – 12%, телевизията – 6%, а на други фиксирани услуги се падат 5%, сочи финансовият отчет на телекома.

Коригирана EBITDA на оператора възлиза на 83,075 млн. лева, в сравнение с 85,744 млн. лева за същия период на миналата година, т.е. налице е спад от 3%.

За сравнение, Мтел отчете приходи от 87,5 милиона евро за първото тримесечие и сравнимата EBITDA от 34,8 милиона евро. Теленор обяви приходи от 153,4 млн. лева за периода и EBITDA в размер на 56,7 млн. лева.

Виваком съобщава за 362 хиляди потребители на фиксиран интернет през първото тримесечие, като нараства процентът на абонатите, използващи оптичната мрежа – 38%, което е с 13 процентни пункта повече от същия период за 2014 г.

В периода ануари-март компанията отчита и ръст в абонатите си на телевизионна услуга – 333 хиляди, което е с 65 хиляди повече спрямо същия период през миналата година. Увеличава се и делът на потребителите на IPTV – 34% от всички абонати в края на март 2015 г. спрямо 27% в края на март 2014 г., сочи статистиката на телекома за първото тримесечие.

Коментари по темата: „Виваком с най-високи приходи при операторите”

добавете коментар...

  1. :o)

    Това беше една умишлена политика.
    Продаваше се супер евтино и дъмпингово на яко загуба за да има ПРИХОДИ.
    После като тръгне да продава МУСТАКА ще има предимство.
    И оня дето купува ще е яко назад 🙂

  2. Иван

    Чудесни новини!
    За да се поддържа ръста – за следващото отчитане на печалбата ще вдигнат още повече таксите и скубането на пари от хората.

Коментар