Бош приключи придобиването на ProSyst

В близко бъдеще ProSyst се влее в Bosch Software Innovations GmbH, софтуерната компания на Група Бош

В близко бъдеще ProSyst се влее в Bosch Software Innovations, софтуерната компания на Група Бош

Група Бош приключи сделката по придобиване на специалиста по междинен софтуер ProSyst. Споразумението беше подписано през месец февруари тази година, а през април бе одобрено и от антитръстовите органи. Страните се споразумяха цената да не бъде оповестявана.

След финализиране на сделката, първоначално ProSyst ще запази статута си на самостоятелно дружество. Планира се в близко бъдеще то да се влее в Bosch Software Innovations GmbH, софтуерната компания на Група Бош. В резултат, Bosch Software Innovations ще разполага с 660 служители в Берлин, Кьолн, Именщад, Вайблинген, Чикаго, Сингапур, Шанхай и София.

Мениджърският екип на Prosyst се увеличава от трима на четирима души, които ще осъществят интегриране на компанията към Бош Групата: Томас Хот (главен изпълнителен директор), д-р Димитър Вълчев (главен технически директор), Даниел Шелхос (основател и директор на ProSyst) и новият член – д-р Райнер Каленбах, председател на Управителния съвет на Bosch Software Innovations GmbH.

Двете компании заедно ще разработват софтуерни продукти и специфични браншови решения, които намират приложение във фирмени и интернет бизнес модели по целия свят. Софтуерът на ProSyst допълва компонентите за управление на устройствата в разработената от Bosch Software Innovations платформа „Bosch IoT Suite”, тъй като поддържа голям брой различни протоколи.

Една от областите, в които се специализира ProSyst, е разработката на междинен и интеграционен софтуер за „Интернет на нещата”, който улеснява взаимодействието между свързаните устройства в умния дом, мобилността и индустрията в съвременния дигитален свят (известна още като „Индустрия 4.0”). Решенията на ProSyst се базират на програмния език Java и OSGi технологията.

„Софтуерът на ProSyst ще помогне на нашите клиенти по-бързо да пускат на пазара актуални приложения за „Интернет на нещата”. С тази нова компетентност ще можем да обслужваме заедно всички области на свързания свят: индустрия, мобилност, енергиен мениджмънт, градове и компании”, коментира Райнер Каленбах.

Коментари по темата: „Бош приключи придобиването на ProSyst”

добавете коментар...

  1. Бай Ганьо

    Ей, ама сме завистливо племе българите, ей!!!

  2. Петър

    Успех на Бош как ще се оправят те си знаят с придобивката – побългарената и бай Ганьовска фирма ПроСист.

Коментар