Apple Watch 2015 – луксът, скрит в малките неща

Apple Watch има стилна и изчистена визия

Смарт часовникът Apple Watch има стилна и изчистена визия

Apple Watch са часовници от ново поколение, чиито дизайн (изящна правоъгълна форма със заоблени ъгли) е разпознаваем от всеки и впечатлява със своята елегантност. Часовникът притежава всички функции на iPhone, събрани в компактна форма, за да имате пълен контрол над времето.Освен стилна и изчистена визия, часовникът е изработен в размери и форма, която позволява на притежателят му да помести на екрана повече приложения, да чете без затруднение новини или съобщения, както и да играе на игри. Apple дори патентова този уникален дизайн, прототип на смартфон в мини размер.

Apple Watch e страхотен аксесоар, събиращ в себе си функционалност, практичност и иновативност

Apple Watch e страхотен аксесоар, събиращ в себе си функционалност, практичност и иновативност

Съчетание между изящно бижу и високо технологично устройство, луксозните часовници на Apple са създадени за истински ценители. Те надминават възможностите не само на един часовник, но и на много мобилни устройства. Естествено, луксът си има цена, варираща от $350 до над $10 000, в зависимост от модела: спортен, елегантен, или изработен от 18-каратово злато.

За тези от вас, които си падат по джаджи, създадени с вкус и много екстри, новото попълнение към часовниците на Аpple е вече на пазара – Аpple Watch 2015. Страхотен аксесоар, събиращ в себе си функционалност, практичност и иновативност. Най- хубавото е, че може да го персонализирате с разнообразни тапети, теми и каишки, така че часовникът да е в тон с облеклото, случая и настроението.

Притежателят на Apple Watch може да помести на екрана приложения, да чете без затруднение новини или съобщения, както и да играе

Притежателят на Apple Watch може да помести на екрана приложения, да чете без затруднение новини или съобщения, както и да играе

Новите смарт часовници Аpple са с голям потенциал и още повече функции и приложения, но отнема малко време, за да се разучат напълно. Макар че имат доста сходства с другите „умни” часовници на пазара, продуктите на Аpple са предпочитани, не само заради неограничените им възможности, но и заради визията – елегантен, тънък и плосък дисплей, съпътстван с автентичен страничен бутон, с помощта на който можете да скролвате и зумвате с лекота.

Apple Watch може да се персонализира с разнообразни тапети, теми и каишки

Apple Watch може да се персонализира с разнообразни тапети, теми и каишки

Друго предимство е безжичното зарядно за батерии и възможностите за персонализиране – както споменахме, можете да изберете ефектен жив тапет, като сред най вълнуващите предложения е този с Mickey Mouse, потупващ с краче.

Apple Watch има елегантен, тънък и плосък дисплей, съпътстван с автентичен страничен бутон

Apple Watch има елегантен, тънък и плосък дисплей, съпътстван с автентичен страничен бутон

Мини смартфон на китката, това описание донякъде покрива основните функции на часовника. С него можете да изпращате съобщения, да получавате известия за обаждания, да влизате в социалните мрежи, както и много други неща, които не всички мобилни устройства могат да ви предложат.

Apple Watch е малко бижу, с големи възможности. Часовникът осигурява непрестанна връзка с телефона. Дори когато телефонът ви не е наблизо, няма да пропуснете важно повикване, защото модерният часовник ще започне да вибрира леко, за да ви извести за повикването. Също така, ако сте в среща и телефонът ви звъни, не се налага постоянно да поглеждате в него, когато може дискретно да видите часа и да разберете кой ви търси.

Часовникът ви дава възможност да организирате времето си, като въведете бележки, срещи, задачи и всичко това, само като говорите на китката си (благодарение на програмата за гласово разпознаване Siri). Можете да четете новини, да следите прогнозата за времето, а когато сте на път, разполагате с точна навигация, за да не губите ценно време!

Часовникът ви дава възможност да организирате времето си, като въведете бележки, срещи, задачи

Часовникът ви дава възможност да организирате времето си, като въведете бележки, срещи, задачи

„Епъл уоч” е снабден с разнообразни забавни и полезни приложения: можете да слушате музика, без да носите iPhone, да рисувате върху дисплея, да изпращате емотиконки, да играете на игри, да проверите пулса и кръвното си налягане, да следите състоянието си, както по време на физически упражнения, така и през целия ден, да броите крачки, изгорени калории и какво ли още не!

Apple Watch е снабден с разнообразни забавни и полезни приложения

Apple Watch е снабден с разнообразни забавни и полезни приложения

Часовниците на Apple се отличават и с иновативност по отношение на чувствителността при допир. Тази функция се нарича „force touch”, защото е важно, не само как се докосва екрана, а и с каква сила. Например, за да активирате иконите, трябва да натиснете по- силно тъчскриийна – и не се притеснявайте, няма да го счупите, изработен е от сапфир.

Въпреки всички тези екстри, бижуто на Apple не е по вкуса на всеки. Според някои, часовникът не представлява нищо революционно, до голяма степен се припокрива с останалите часовници на пазара и далеч не е дотам съвършен. Мнозина смятат за дразнещо постоянното поглеждане към часовника, което е неизбежно. Като недостатък се посочва и това, че часовникът се синхронизира само с iPhone. Според други обаче, Apple Watch е пример за напредъка и еволюцията на информационните технологии.

умни часовници представляват удобство за ангажирания човек

Умните часовници представляват удобство за ангажирания човек

Разбира се, както при всяка новоизлязла техника, винаги ще има противоречиви мнения. Могат да се изтъкнат както плюсове, така и минуси, в зависимост от индивидуалните нужди и очаквания на потребителя. Не може, обаче, да отречем, че тези умни часовници представляват удобство за ангажирания човек, който трябва да поддържа бизнес отношения и да прекарва голяма част от времето си по  график: срещи, конференции, събрания и т.н.

Определено „Епъл уоч” е крачка към бъдещето, както по отношение на стилния дизайн, така и по отношение на функциите и качеството на изработка. Цената е солидна, но не и недостъпна, така че, ако имате възможност и сте фен на Apple, това е една добра инвестиция. Все пак, не забравяйте, Apple Watch няма да ви направи по- добър човек, нито ще промени живота ви!

Коментари по темата: „Apple Watch 2015 – луксът, скрит в малките неща”

добавете коментар...

  1. ббб

    Часовника е уникален, видях го наживо в UK, жалко че като се опиташ да си го поръчаш изписва. че доставката ще е през Юли.

  2. гост

    Щом Епъл /бг/ пуска реклама – работата с тоя часовник е зле.

  3. Мирон

    не съм фен на apple, но като прочетох статиия ми допадна часовника, чесно казано ми се прииска да имам Iphone с такъв часовник

Коментар