Първи телевизори с Firefox OS на пазара

Телевизори от линията Panasonic 2015 Smart TV вече работят под управление на Firefox OS

Телевизори от линията Panasonic 2015 Smart TV вече работят под управление на Firefox OS

На пазара в Европа вече са достъпни първите смарт телевизори с операционна система Firefox OS. Смарт устройствата носят марката Viera на Panasonic и скоро се очакват и на други пазари по света, съобщи Mozilla, разработчик на Firefox OS.

Линията Panasonic 2015 Smart TV вече включва няколко модела с платформа Firefox OS – CR850, CR730, CX800, CX750, CX700, CX680. Според представител на Panasonic, съвместните усилия на японската компания и Mozilla са довели до създаване на още по-дружелюбен потребителски интерфейс.

Всички модели са оптимизирани за работа с HTML5 и поддържат висока производителност при работа с уеб приложения. Интерфейсът е интуитивен и лесно настройваем, с бърз достъп до любими канали, приложения, сайтове и съдържание на други устройства. Като предимство се изтъква отвореността на платформата Firefox OS, която Mozilla налага и в мобилните устройства.

Освен това новите телевизори на Panasonic впечатляват и с чисто техническите си характеристики. Така например, един от флагманите в линията, модела CR850, има извит панел и резолюция Ultra HD. Цените не се съобщават на сайта на Mozilla.

Коментар