Проект за антисмартфон се радва на огромен интерес

The Light Phone е пълна противоположност на съвременните умни телефони

The Light Phone е пълна противоположност на съвременните умни телефони

Двама дизайнери правят фурор в Kickstarter с проект за мобилно устройство, което може да се определи като антисмартфон. До момента разработката е привлякла близо 104 хиляди долара, а до края на кампанията остава повече от месец за постигане на целта от $200 000.

The Light Phone е пълна противоположност на съвременните умни телефони. Устройството има размери колкото банкова карта – 85,6х54х4 мм и тежи само 38,5 грама. Единствената му функция е гласови разговори, като за целта е предвиден слот за SIM карта. Няма възможност дори за SMS-и, камо ли за интернет.

The Light Phone има и една екстра - може да се използва като фенерче

The Light Phone има и една екстра – може да се използва като фенерче

Проекто-моделът разполага с телефонна клавиатура и монохромен дисплей, който показва времето, когато телефонът е в режим на изчакване. Отстрани са разположени бутони за регулиране на звука, отгоре е бутонът за включване, а отдолу е поместен порт Micro-USB за зареждане.

Батерията обезпечава до 20 денонощия в режим на изчакване. На клавишите могат да се присвоят определени номера, но паметта е ограничена само до 20 контакта. Има и една екстра – The Light Phone може да се използва като фенерче.

Разработчиците ще доставят телефона с предварително инсталирана SIM карта и 500 минути предплатени разговори. Засега не е известно кой оператор е партньор на проекта.

Желаещите да се сдобият с The Light Phone, трябва да се включат в кампанията като внесат не по-малко от 100 долара. Доставките на телефона ще започнат през май 2016 г. по целия свят.

Коментари по темата: „Проект за антисмартфон се радва на огромен интерес”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Аз ползвам Нокиа Х1-01 – две сим карти, смс, и мр3 с радио – какво друго му трябва на човек. А да – има е много яка външна тонколона и издържа 2 седмици, ако го ползвам само с 1 сим карта.

  2. :o)

    Аз имам чисто нова Nokia купена от МТЕЛ за 1 лев със същото предназначение 🙂

  3. Пламен

    Ама с Нокиата няма да си толкова “фьешън”.

  4. ?

    Каква е идеята? Има си Nokia 105, 35 лева струва. Като Бонус и SMS-и потдържа.

Коментар