Google Tone – превръща линкове в звуци

Плъгинът Google Tone се намира в етап на отворени тестове и се разпространява безплатно

Плъгинът Google Tone се намира в етап на отворени тестове и се разпространява безплатно

Разширение за браузъра Chrome, наречено Google Tone, позволява на потребителите да обменят хипервръзки с помощта на говорители и микрофон. Алгоритъмът превръща обикновената интернет връзка в набор от звуци, които се приемат от потребители на компютри с инсталиран Chrome и Tone.

Компютрите разпознават последователност от звуци, а на екрана на монитора се показва съответната уеб страница. По този начин могат да се предават линкове и през VoIP приложения като Skype.

В момента Google Tone се намира в етап на отворени тестове и се разпространява безплатно. Качеството на работата зависи не само от степента на оптимизация на софтуера, но и от много други фактори – чувствителност на микрофона, сила на звука от говорителите и акустичните шумове от средата на около.

Google Tone е одобрено от самите разработчици на браузъра Chrome, които са участвали в коригирането на проблеми. По техните думи, плъгинът позволява бързо и удобно предаване на връзки към компютри, без използване на други услуги и софтуер, в частност – социални мрежи и месинджъри.

Даунлоуд: Google Tone

Коментар