Xerox разкри десет нови технологии

Десет нови технологии, които се очаква да бележат развитието на индустрията за обработка и печат на документи, представиха учени от Xerox на конференция в изследователския център Пало Алто (PARC), Калифорния.
В областта на чистите технологии учени от PARC са проектирали по-добри слънчеви колектори и иновативна система за филтриране на вода.
Друга разработка идва от Fuji Xerox – "по-зелена" пластмаса, частично направена от царевични стъбла, която редуцира електронния боклук. Пластмасата от „биомаса”, която вече се използва в няколко FX продукта, е резултат от програма за проучване и развитие, предназначена да замени пластмасовите части в многофункционалните устройства и принтери с екологични материали. 
Сред новите технологии е и самоизтриваща се хартия, която запазва изображението и текстът временно и може да се използва многократно.
Интелигентен редактор пък осигурява по-лесен начин за достъп и сортиране на желано съдържание от големи бази с документи. Този метод подпомага намирането, принтирането или копирането на документи от големи масиви информация.
Xerox за първи път изобрети и система от следващо поколение за класификация на дигитални изображения. Чрез нея едновременно могат да се проследяват и различават текст и изображение, за по-ефективно категоризиране на онлайн и хартиена документация.
Лабораторията на Fuji Xerox в САЩ е създала система за интерактивен достъп до документи при малки устройства. В случая учените са решили проблема с достъпа до документи през устройства с малък дисплей, като мобилен телефон, например.
В областта на директния маркетинг софтуерната компания на Xerox – XMPie предлага уникална технология, която съчетава информация и образ като база за създаване на мощна персонализирана комуникация.
Миналата година Xerox регистрира 584 патента в САЩ. Заедно с Fuji Xerox, компанията държи около 8600 активни патента в САЩ, като инвестира 1,4 млрд. долара годишно за проучвания и развитие.
Xerox насочва значителен дял от проучванията си в разработване на бизнес процеси с интензивна употреба на документи. За тази цел в употреба се вкарват интелигентни технологии, които дават възможност документите да се организират, актуализират, насочват и защитават сами.
На конференцията в Пало Алто учените от Xerox представиха услуги, които внедряват интелигентност в самите документи, така че процесите на обработка да се автоматизират и да отпаднат ръчно изпълняваните задачи, като се избегнат и грешките в процеса на работа.

Коментар