Уеб фестивалът в Албена 2008 е с жури, пряко свързано с Интернет

Българската Уеб Асоциация оповести имената на членове на журито за Уеб Фестивала Албена 2008:
– Борил Караиванов — член на управителния съвет на Българската Уеб Асоциация (bwa.bg) и ръководител на направление „Графичен дизайн“ в BSH;
– Ирина Герджикова — съосновател на Lucrat, първата организация в България, предлагаща професионални услуги по ползваемост;
– Красен Хинков — заместник директор на дирекция Marketing Data в MTel. Отговорен за развитието на Услуги с добавена стойност и Vodafone live!, групов координатор в Mobilkom Austria Group за направление Mobile Internet;
– Мартин Попов — представител на медийна агенция MindShare, част от рекламна агенция Ogilvy и създател на Interactive Share, електронно издание за интернет и реклама;
– Николай Чакъров — съучредител на Българската Уеб Асоциация и създател на Yvox, електронното издание за реклама и медии.
Основната цел при подбора на жури бе всеки от членовете му да е утвърден и пряко свързан с интернет специалист, който да допълва журито с уникалност в професионалните си занимания.
Уточнена е и програмата на конгресните панели, организирани от Българската Уеб асоциация в на Уеб Фестивала в Албена 2008:
5 юни, четвъртък, (12:00-13:30 ч.) „Интернет Рекламата в България“ – дискусия с маркетинг и медиа директори на ключови рекламодатели и водещи рекламни агенции.
6 юни, петък, (11:00-12:30 ч.) „Инвеститори в Интернет“ – дискусия с ключови инвеститори в България и региона.
7 юни, събота, (11:00-12:30 ч.) „Пийпълметрия в Интернет“ – дискусия с основните компании за проучване на Интернет аудиторията.
Броят на регистрациите в конкурса за уеб сайтове е вече 159, очакват се още кандидати. Най-много заявки има в категория „Отдих – 15, „Информация” – 14, следвани от Нови медии -12 и Финанси -11. Голям е интересът и към категориите Търговия -10, Услуги -10, Бизнес -10.

Коментар