Очакват 300 участника в конкурса БГ Сайт

Повече от 300 сайта се очаква да се включат в конкурса „БГ Сайт”, стана ясно на пресконференция, дадена от организаторите ABC Design & Communication и комуникационния партньор M3 Communications Group, Inc.
Регистрацията започва от 1 юни онлайн на адрес bgsite.org и ще продължи до 20 септември. Таксата за участие е 100 лв. за сайт, т.е. очакват се 30 000 лева приходи само от регистрация.
„Конкурсът много точно отразява развитието на българското уеб общество и повишената Интернет култура на българите”, каза Жюстин Томс, управител на ABC Design & Communication.
Журито е поверено на експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с Интернет бизнеса, както и специалисти в областта на уеб. В състава са Иван Иванов, Александър Варов, Константин Павлов, Венцислав Костов, Любомир Леков, Богомил Шопов, Георги Варзоновцев, Жюстин Томс.
Ще бъдат раздадени 10 награди. Вземането на решение от журито ще бъде филмирано, качено на сайта и излъчено на официалната церемония по награждаването.
През октомври всеки ще може да даде гласа си на адрес www.bgsite.org за избора на публиката. Тя ще гласува за фаворит в следните категории: „Дизайн портфолио”, „Администрация”, „Банки и финанси”, „Електронен магазин”, „Корпоративен сайт”, „Web 2 платформа”, „Личен блог”, „Пътувания и туризъм”, „Социални грижи”, „Запознанства”, „Кауза, събитие, общност”, „Регионален сайт”, „Образование и наука”, „Рекламна кампания”.
И тази година контролът за стриктното спазване на правилата и обективното гласуване е поверен на международната одиторска компания „ПрайсуотърхаусКупърс“ – арбитър на конкурси като „Оскар“ и Webby Аwards.
В рамките на конкурса в края на октомври традиционно ще се проведе двудневен уеб семинар, на който ще изнесат лекции експерти от страната и чужбина в областта на онлайн маркетинга и уеб присъствието.
Отличените в съответните категории на конкурса ще бъдат наградени на 31 октомври. Победителите ще получат статуетка – символ на конкурса, изработена от Иво Арнаудов.

Коментар